Dagens Teknikövning 36: Yanko

Alternativa namn -
Utförande Liggande på mage med konstant frisimsbenspark. Två små bröstsimsarmtag följs av ett frisimsarmtag (höger) medan den passiva armen ligger utsträckt framåt. Därefter två små bröstsimsarmtag följs av ett frisimsarmtag (vänster) medan den passiva armen ligger utsträckt framåt.
Syfte Övningen bjuder på vattenläge, hållningsövning, flexibilitet och riktningskontroll, men framförallt koordinationen får sig en duvning. Det främsta syftet är att ha bensparken brusande utan avbrott på grund av brott i rytmen med armtagen.
Bakgrund Först jag hörde om den applicerades den av Masterssimmare i Wisconsin.

Träningsgrad
Vattenläge 3
Koordination 4
Flexibilitet 3
Riktning 4

This entry was posted in SWIM DRILLS on by .

About Mikael Rosén

Mikael Rosén har tränat vuxna simmare och triathleter sedan 2002. Några av dem han jobbat med är Margit Ohlsson, världsmästare 2010 på ryggsim i D65-69, Antti Antonov, europamästare på Ironmandistansen 2010 och David Näsvik, svensk mästare i triathlon på Ironmandistansen 2010, Pontus Lindberg, svensk mästare på samma distans 2011.

One thought on “Dagens Teknikövning 36: Yanko

  1. Pingback: Pass 96: Kung Neptun på pallen igen | Human Ambition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>