Dagens Teknikövning 34: Benspark sida

Alternativa namn -
Utförande Liggande på sida med undre armen sträckt framåt och övre armen sträckt ned på låret. Benen pendlar från höften utan att cykla.
Syfte Övningen bjuder på vattenläge, hållningsövning, flexibilitet och riktningskontroll. Den kan uppfattas som ett otäckt drunkningsförsök, men övning ger färdighet. Ett högt och bra vattenläge stimuleras.
Bakgrund Utvecklad från att vara ren bensparkträning till att mer vara en övning för tekniken.

Träningsgrad
Vattenläge 5
Koordination 3
Flexibilitet 4
Riktning 4

This entry was posted in SWIM DRILLS on by .

About Mikael Rosén

Mikael Rosén har tränat vuxna simmare och triathleter sedan 2002. Några av dem han jobbat med är Margit Ohlsson, världsmästare 2010 på ryggsim i D65-69, Antti Antonov, europamästare på Ironmandistansen 2010 och David Näsvik, svensk mästare i triathlon på Ironmandistansen 2010, Pontus Lindberg, svensk mästare på samma distans 2011.

2 thoughts on “Dagens Teknikövning 34: Benspark sida

 1. Thomas

  Kan varieras! Inte fullt så mycket drunkning. Anders Holme övning Australien. Med ena armen utsträckt och benspark enligt ovan tag fem armtag med andra utan att andas (näsan pekar ner, andas och fortsätt simma enligt ovan, fem nya armtag osv. Byt arm efter 25 m. Mikael du kanske redan har den övningen i din instruktion? minns inte!

  Reply
  1. Mikael Rosén Post author

   Variationer kan göras i ymningt flöde. Fler övningar kommer. Benövningar görs med fördel med simfenor. Då minskar drunkningsrisken och simningsanpassade fenor är harmlöst för simtekniknen (medan dykfenor inte är optimalt).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>