IMG_1069-2.PNG

Simning vecka 34, sandbrottning, höstbokning och profilkläder

Som det hundrakilosskåp jag var var jag i början av sommaren tveksam på om jag över huvud taget skulle göra en enda Swimruntävling. Baby Brother Mackan räckte över luren en måndag i slutet av maj och Petter var i andra ändan: “Vi måste diskutera. Jojjes tjejs slempropp har gått. Är du pepp på att köra Utö på lördag?” Eftersom jag gnällt för Mackan över min trytande form borde jag ha blivit överlycklig, men plikten att ställa upp för killen som ställer upp “För Alla Dom” varje dag blev den stora domkraften när jag svarade ja. Efter målgång på Utö körde vi Borås och Beach 2 Beach innan jag körde Karlstad med Michaela Fröstad.

Så hyggligt rutinerad och sju kilo lättare körde jag Skärgårdsutmaningen i Söderhamn med Bamse-Björn Rosenthal i går. En välordnad debuttävling med den vackraste banan jag nånsin betvingat. I starten drog två unga kalvar vid namn Andreas Callenberg och Göran Winblad iväg som två olympiska femtonhundameterslöpare. På meritlistan har de lag-SM-segrar i orientering. Som tur var för mig och Björn simmade de sämre än de sprang och vi växlade ledning hela tiden. Vi var säkra på seger ända tills ytterrskärgårdspartiet som var ett 1500m långt stenbumlingsröse. Där kom spolingarna igen och hoppade fram som bergsgetter. Efter det partiet slutade mina fötter att fungera och jag stöp i blåbärsrisen och svor på strandlöpningen. Men tack vare två grymma simningar tog i oss om och vann med dryga minuten. För mig var det första swimrunvinsten och euforisk 88:an-panering i sanden, men för Björn var det ju tredje segern i Swimrun den här sommaren (två mixsegrar med Hanna Johansson).

I höst kommer vi att simma som bara tusan. Gå in och boka er via länken.

Det finns numera profilkläder att köpa. Inom nån dag kommer de att finnas på humanambitionstore.se. Vissa storlekar finns det inte så många av.

Luvjackor: Det finns svarta med vitt tryck och gråa med svart tryck.
T-shirts: Svarta med vitt tryck
Toppar/damtees: Rosa med vitt tryck.

Simning i veckan:
Jag kommer att vara på en roadtrip och vi kör lite begränsat i veckan. Lördag bjuder Stockholm på triathlon. Lajvföreningen i Stockholm hade planerat en parad, men de får flytta sin rutt för simcykelspringarna:

Måndag:
OW-Academy Hellasgården 18:00-19:30. Colin
Vi slipar tekniska färdigheter i öppet vatten det vill säga navigering, drafting, bojrundning och annat brukbart.

Tisdag:
Financial Freedom Hellasgården 11:00-12:00 Colin
Ni som fortfarande är daglediga: Ta chansen att gästkör med våra penningförvaltare och gratta Mikael Nelker och Henrik Törn till goda insatser i Kalmar och kval till hawai’i.

Tisdag:
Try triathlon Sjöhistoriska 18:00-19:30
Prova gärna rejsa simning här. Det blir trångt

Onsdag:
Race Rampage Hellasgården 19:00-20:30 (samling, avprickning 18:30) Mats
Vi simmar ett, två, tre eller fyra varv av den sträcka som i tre tredjedelar blir en Ironmansträcka.

Söndag:
Homecoming Hellasgården 17:00-18:30
Vi kör rejält och käkar och pratar simning efteråt.

IMG_1067.JPGIMG_1063.JPG

IMG_1069.PNG

This entry was posted in THIS WEEK on by .

About Mikael Rosén

Mikael Rosén har tränat vuxna simmare och triathleter sedan 2002. Några av dem han jobbat med är Margit Ohlsson, världsmästare 2010 på ryggsim i D65-69, Antti Antonov, europamästare på Ironmandistansen 2010 och David Näsvik, svensk mästare i triathlon på Ironmandistansen 2010, Pontus Lindberg, svensk mästare på samma distans 2011.

2 thoughts on “Simning vecka 34, sandbrottning, höstbokning och profilkläder

    1. Mikael Rosén Post author

      Jo men visst är det vi som är överst Gabrielle. Det ser ut att vara gott om kraft i våra ben. Vad fint. Får jag länka till den?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>