Dagens Teknikövning 35: The Living Box

Alternativa namn Levande bojsimning
Antal simmare Fem till massor
Utförande Simmas i öppet vatten eller i helbassäng. Gruppen delar in sig i tre till fyra simmare som agerar bojar. Resten simmar ett bestämt antal varv runt de levande bojarna. Så kunde det vara bra, men vi tar det ett steg längre: Bojarna har liv och gör sitt bästa för att hålla ihop klungan simmare som simmar runt.
Syfte Har man inte en annandagsrea på H&M så får man skapa en. Den här övningen främjar drafting, trängselhantering, navigering och är duktigt jobbig.
Bakgrund Vi har testat den med väldigt olika kvalitet på simmare och fått en riktigt komprimerad klunga hela tiden. Det är i stort sett omöjligt att rycka ifrån klungan i en väljobbande bojbana. 

Träningsgrad
Puls 5
Atletism 4
Teknik 5

This entry was posted in SWIM DRILLS on by .

About Mikael Rosén

Mikael Rosén har tränat vuxna simmare och triathleter sedan 2002. Några av dem han jobbat med är Margit Ohlsson, världsmästare 2010 på ryggsim i D65-69, Antti Antonov, europamästare på Ironmandistansen 2010 och David Näsvik, svensk mästare i triathlon på Ironmandistansen 2010, Pontus Lindberg, svensk mästare på samma distans 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>